14 Temmuz 2013 Pazar

—Tarih Nedir? Ne Değildir?

 Tarih Nedir? Biz ne kadarını bilip ne kadar önem veriyoruz? Klasik tarih tanımlarını veya oluşum sürecini anlatmayacağım. Öncelikle şöyle başlamak istiyorum. Ülkemizde tarihe yeteri kadar önem verilmediği apaçık belli, tarih alanına yönelmek isteyen gençler çevre baskısı yüzünden bir mühendislik furyasına kapılıp gidiyorlar. Meslek seçiminde sadece paranın ön planda olduğu bir nesilden tabi ki tarih bilimine gereken ilgiyi göstermesi beklenemez.
   Tarih insanların geçmişte yapılan hataları görmesi gelecek için bu hatalardan ders çıkarmasına bir araç olarak görülmelidir. Fakat şuanda tarih bilinci olmayan sanal âlemde zamanı boşa geçiren bir toplum yapısı görülmektedir. Bizde amacımızı insanlara tarih ile uğraşmayı hobi edindirmek tarih bilimini insanlara anlatmak olarak belirledik.
    Pekâlâ, tarih ne demek? Bazı insanların resmi kaynaklarda olanları yalanlayıp başka belgelerle resmi kaynakları değiştirmeye çalışması ile mi oluşuyor? Sizce hangi bilgiler doğru? Biz makalelerimiz ile siyasete bulaşmadan, tarihten örnekler vererek, tartışmalı olan konularda yalan yanlış bilgi vermeden sizlere verebildiğimiz en doğru makaleleri sizler için yazmaya çalışacağız. 
                       
                                                                                   Geveze Blogcu
                                                                                   14.07.2013